סידרתם פעם את ארון הבגדים שלכם? אני מקווה שהתשובה היא כן, מתישהו. זה לא צריך לקרות הרבה, אבל זה צריך לקרות מתישהו. אם הארון שלכם נראה אפילו טיפה כמו שלי (ואני מצטערת אם כן), אתם תמצאו ממש אוצרות כשתסדרו אותם. חולצות ששכחתם מהם, מכנסיים ששכחו מכם ועוד. כשאני מסדרת את הארון (ואני יכולה לספור את כמות הפעמים שעשיתי זאת על שתי הידיים) יש לי טריק שימנע ממני (העתידית) להפסיק את מלאכת הקודש באמצע: אני לוקחת את כל הבגדים ושמה אותם על המיטה שלי. לא על הרצפה איפה שניתן לדלג מעליהם (כי הרי הרצפה, עבור כמה, הוא המדף הגדול ביותר בבית) אלא על המיטה שלי. המקום האהוב עלי בבית (אחרי המטבח). וזה מפני שאין מה לעשות, אי אפשר ללכת לישון מבלי שנקפל את כל הבגדים יפה ונחזיר אותם לארון. מוכרחים. פשוט מוכרחים. (לא להתחכם עכשיו עם רעיונות שונים של איך לדפוק את ה(System זה עובד. כשעייפים ורוצים לישון, ומה שמפריע לכם זו ערימת בגדים עצומה, אתם תסדרו אותה ותעשו את זה כמו שצריך.
חוץ מזה שבעיניי זה טיפ שיכול להגיע ישר לגיליון החג של "לאישה", הבאתי אנקדוטה זו כמשל. אמנם לא מתוחכם במיוחד, אבל ללא ספק נותן פייט למשל המערה של אפלטון. סידור הארון הוא כמובן משל לדיאטה המהפכנית שאתם הפכתם להיות חלק כל כך מרכזי ממנה. אין מה לעשות, אין מנוס, מאוחר מדי להתחרט, הבגדים כבר בחוץ, המיטה כורעת תחת העומס, המדפים נוגבו מאבק (כמובן שזאת תוספת דרמטית, אין צורך לאבק מדפים.. או שיש!?), ואני לא אוכל לנוח עד שהם מסודרים חזרה בארון, מקופלים, חתומים וללא דרך חזרה. עם משל זה בראש. אני דוהרת קדימה. ונשקלת מחר, כמעט שלושה שבועות מאז שפצחתי בבלוג סוער זה. החזיקו אצבעות.
חוויית המאסטר שף בVOD השפיעה עליי השבוע, אז היו הרבה בישולים. יותר מהרגיל. חלקם מוצלחים, וחלקם פחות. בין המוצלחים (אפילו התבקשתי להכינו פעמיים) היה סלט קוסקוס ממש פשוט וממש טעים. ואני יודעת שאנשים (בעצם,נשים) חולים על מתכונים. אז אני מביאה אותו בפניכם.
גם לדעתי זה קצת מוזר להביא מתכון כל כך פשוט, אבל בא לי- So sue me.
מתכון סלט קוסקוס:
- חבילת קוסקוס מקמח מלא, מבושל על פי הוראות היצרן
![]() |
אני מרגישה חובה לציין שזה לא סלט הקוסקוס שלי, אז זה גם לא מה שיצא לכם. אבל תמונה יפה- לא? |
- חצי צרור פטרוזיליה (שימעו אותה זועקת), נקיה וקצוצה (לא דק מדי, בכל זאת אשכנזים)
- חצי בצל גדול קצוץ
- 4 שיני שום חתוכות דק דק
- כוס עדשים ירוקות (שתמיד הופכות לי לחומות) מבושלות [לא חובה אבל ממש מוסיף!]
- ירקות לפי בחירה: עגבניה אחת/ גמבה אדומה אחת/ שתי מלפפונים [ניתן להוסיף אחד מהם או את כולם, מה שבא לכם]
לרוטב:
- שתי כפות שמן זית
- 3-4 כפות מיץ לימון
- מלח
- פלפל
- אבקת שום
כשהקוסקוס מתקרר, לערבב הכל ביחד ולהוסיף את הרוטב הרבה לפני ההגשה, כך שיספג בקוסקוס.
זו מנה פשוטה לאללה, ומעולה לאירוח, ובמיוחד כשבאים להתארח ולא יודעים מה יגישו, תמיד אפשר לאכול את הסלט שלכם ולהיות מבסוטים.
חנוכה שמח, שיגשום עלינו קצת!
אני בדיוק צריכה/חייבת לסדר את הארון... המצב קשה ביותר.
השבמחקאני מקווה לעשות את זה שבוע הבא
הסלט נשמע אחלה! לא זכיתי לטעום.
תמרי את משתבחת כמו יין ישן שמשתבח עם השנים
השבמחקהאם גם הדיאטה?
המשיכי כך!
אוהבת
מרי
נשמע ממש יאמי!!!
השבמחקאך מאחר ואני התחלתי את הקורס טבחות מקצועי שלי השבוע והשף שמלמד אותנו או השף נדב קמפ!!!! אז אני רוצ הלהוסיף משהו- אין צורך באבקת שום לרוטב- את הרי שמה שום טרי!! שימי יותר אם את אוהבת, האבקה זה לעצלנים שלא אוהבים טרי.
ואפשר להוסיף עלי נענע או בזיליקום- וואו!!!!